29 Nisan 2019 Pazartesi

Anlayışa Davet

Bugünde biraz toplumsal konulara bakalım. Çünkü cidden başka birşey düşünemiyor insan. 

Oğlum olduktan sonra herşey değişti demiştim ya , bu yönde de değişen çok şey var. En azından oğlum büyüdüğünde ona ne öğreteceğimizi biliyoruz ve kimlerden öğrendikleri doğru bunları biliyor olacak. Herkesin her dediğinin doğru olmadığını , hatta benim ve babasının söylediklerine de gözü kapalı inanmaması gerektiğini bilecek. Herşeyi araştırmasını öğreteceğim ona. 

Bir çocuk annesi istiyor diye herşeyi yapmamalı , annesi de çocuğun tabi. Sırf babası herhangi bir takımı tutuyor diye , onu tutmak zorunda da değil. Çocuklara fırsat verip kendi seçimlerini yapmaları için olanak sağlamalı. 

Sosyal medyadan uzak tutamayacağımız kesin, hem neden uzak tutalım . İnternet denilen o devasa ağ her bilgiye ulaşmalarını sağlayacak. İstediği herşeyi araştırıp öğrenebilecek. Ve tabi ki eğlenecekte. Kötüye kullanmadığı, yaşına uygun şekilde kullandığı sürece buna her zaman izni olacak. 
Ailelerin bu konuda üzerine çok fazla iş düşüyor. Çocuğu rahatsız etmeden, alanına girdiğinizi hissettirmeden denetliyor olmak şart. 

Şimdi dün karşıma Kerimcan’ın paylaşımına yapılan yorumlar çıktı, bugün hala Hatice’nin podyum macerası. 
Ülkenin durumu ciddi anlamda iyi değilken bu tarz şeyleri konuşarak vakit mi harcıyorlar , zaman mı kazanıyorlar bilmiyorum ama hayret verici.

Ben açıkçası videoda ki Kerimcan ‘ mı diye düşünüceğime markete giderken cebime ne kadar koyayım onu düşünüyorum. He ekmek elden su gölden olsaydı, bende oturup bakardım tabi. Yaşam koşulları ne kadar zorlaştıysa insanlar o kadar israf yapmaya başladı. 

Etrafımdaki insanlardan da görüldüğü üzere sorsan ; aç olan parası olmayan bir sürü insanın bir ordan bir burdan ortaya çıkıyor olması garip. Bize ne tabi de name yapma bari inandırıcı değil ...

Son zamanlarda ne kadar çok taciz , tecavüz, hırsızlık , yolsuzluk haberi alıyoruz bir düşünün. İnsanlar çıldırmış durumda. Ciddi sorunlar söz konusuyken kim ne paylaşmış çok önemli gelmiyor. Herşey usülünce yapılıyor olsa zaten bunlarla karşılaşılmayacak. 

Ülkede var olan sorunları masaya yatırıp farklı açıdan bakmayı öğrenmedikleri sürece zaman bu şekilde kötüye doğru ilerleyecek. Empati yapılmadığı , insan psikolojisi incelenmediği sürece bu böyle devam edecek. 

Aklımızı koru Ya Rab demekten başka ne diyebiliriz ki. Anlayışa davet var bu yazı da. Karşınızdaki insanları eleştirmeden bir düşünün neler gelmiş başına , ne yaşanmış diye. 

Yapılan her suçun cezasını bulması dileğiyle , İyi haftalar . 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

1’e 1000

Abimin kullandığı , çok sevdiğim bir lafı vardı.  Benim hakkımda ne düşünüyorsanız , Allah size bin katını versin... gibi birşeydi.  ...